Berbec – Perspectiva sexului

Are tendinta de a fi impetuos in legaturile de dragoste si casatorie. Este patimas dar are si mult idealism iar satisfacerea dorintelor sexuale este o problema mai mult de impuls de moment More »

Taur – Perspectiva sexului

Taurul are o puternica natura sexuala care este in principal fizica si care se datoreaza in mare parte instinctelor pur animalice si nu cautarii unui ideal. Are tendinta de autosatisfacere sexuala la More »

Gemeni – Perspectiva sexului

Este un semn mental pentru care interesele sexuale sunt in plan secundar. Este un semn cu sange rece, fara afectiune si fara principii morale. Cauta mereu sa stie motivul tuturor lucrurilor si More »

Rac – Perspectiva sexului

Pentru Raci perspectiva sexului este romantica, sentimentala, protectoare, materna fiind extrem de imaginativ si emotional. Cand este vorba de sentimente este capabil de o mare tenacitate si fidelitate chiar daca este un More »

Leu – Perspectiva sexului

Leul  este puternic, loial, generos si marinimos dar aceasta nu este o regula pentru norocul in casatorie, exista in general un motiv mai profund care poate fi datorat unei increderi prea mari More »

Fecioara – Perspectiva sexului

Fecioara este semnul natural al virginitatii de aceea nu favorizeaza deloc casatoria, este multumit cu el insusi si se poate adapta destul de confortabil la viata de celibat. Este critica, pretentioasa, foarte More »

Balanta – Perspectiva sexului

Balanta  reprezinta semnul casatoriei in virtutea relatiilor ei cu casa a 7-a, are o dorinta puternica pentru simpatie, dragoste, intelegere si companie dar este extrem de idealista si greu de satisfacut. Are More »

Karma si boala

karma si boala

Karma reprezinta ansamblul tuturor actelor, al tuturor emotiilor si sentimentelor, a tuturor gandurilor pe care un individ le-a acumulat in vietile precedente, potrivit carora este programat destinul uman. Este bagajul de fapte bune si rele pe care-l caram cu noi de la o incarnare la alta si care ne ajutasau ne blocheaza evolutia in existenta actuala. Legea karmei este legea cauzei si a efectului: orice actiune antreneaza o reactiune, adica pentru orice energie produsa de catre o persoana, se va producedupa un timp o energie de aceiasi calitate.

Prin manifestarea karmei ne sunt faurite existente asemenea unor piese de teatru in care fiecarui actorii este atribuit rolul care-l avantajeaza, care-i permite sa-si depaseasca propria conditie si sa-si rezolve macar in parte problemele acumulate in trecut.

In viata orice om traieste intr-un anumit  fel, infaptuieste diverse actiuni, bune sau rele. Asa cum orice calatorie are o destinatie si un scop, la fel si calatoria in aceasta viata are un scop, scopul vietii pentru care te-ai incarnat. Pentru a ajunge la destinatie intr-o calatorie se parcurge un drum, care in acest caz este destinul. Un calator in drumul sau poate sa intampine obstacole, ajutoare, sa calatoreasca usor sau sa se confrunte cu multe probleme.

Fiecare dintre noi pentru a atinge scopul vietii avem de parcurs un drum, mai usor sau mai dificil numit destin sau calea vietii. Pe drumul vietii suntem testati prin diferite probe, acestea au ca scop invatarea unor lectii (lectii karmice). Daca trecem cu bine aceste teste atunci putem merge mai departe si ne putem obtine rasplata prin atingerea scopului drumului nostru.

Principiul karmei ne spune ca vointa noastra libera din trecut este sansa destinului nostru prezent, asa cum cea din prezent va fi sansa destinului viitor.

In vietile anterioare individul a facut si lucruri bune si lucruri rele, care s-au acumulat in karma sa. Exista karma negativa si karma pozitiva. Karma negativa reprezinta rezultatul erorilor comise in vietile anterioare.Karma pozitiva este rezultatul actelor, sentimentelor, gandurilor care au permis evolutia spirituala a individului. Karma pozitiva ne sprijina sa ne atingem acum scopurile existentiale iar karma negativa ne trage inapoi, obligandu-ne mai intai sa reparam erorile comise in alte vieti. Fara aceasta plata a datoriilor karmice nu putem sa ajungem la o viata mai buna.

O cercetare privind karma se va apropia mai mult de o analiza psihologica care scoate la lumina anumite inclinatii emotionale sau tendinte comportamentale. Tendintele psihologice ale individului, patologice sau nu, se perpetueaza de la o reancarnare la alta, mai ales daca nu se efectueaza nici o lucrare interioara. Majoritatea bolilor sunt datorate actiunilor sau gandurilor negative, ca urmare a cauzei si efectului, iar unele sunt chiar boli karmice, care au radacini intr-o viata anterioara, altele sunt boli avertismente cu ajutorul carora ceva din noi ne avertizeaza ca am gresit undeva.

Gandurile si faptele negative conduc cel mai adesea la imbolnavirea spiritului si a sufletului, fapt pentru care repercursiunile asupra corpului fizic nu intarzaie sa apara sub forma unei dureri sau boli. Multi oameni au tendinta  de a da vina pe karma pentru toate neimplinirile lor, nu dati vina pe karma, noi suntem responsabili in totalitate de tot ceea ce ni-i se intampla prin propriile ganduri si actiuni, cercetati-va interiorul si mentalul –  acolo se afla puterea de a schimba aceste situatii.

Multe procese care au loc acum in viata sant indreptate spre eliminarea blocajelor dintre constiinta sisubconstientul omului. Logica constiintei umane este orientata spre supravietuirea corpului fizic iar legea subconstientului catre pastrarea si dezvoltarea structurilor spirituale.

Sentimentele si trairile negative care patrund in subconstient nu mai pot fi controlate de om si intrucat sanatateafizica este stans legata de subconstient, apar niste depenente complicate si niste urmari grave. Sentimentele de dragoste, ura, suparare, pe care le nutresc cei din jur fata de un om corespund cu strictete de ceea ce-i sadit in karma acestuia. Irascibilitatea in raporturile cu oamenii, rautatea, constituie o tentativa de atac bioenergetic nu numai asupra unui individ ci si asupra Universului ,,rugati-va pentru cei ce va blestema si binecuvantati-i pe cei ce va urasc‘’, este cea mai puternica aparare impotriva nenorocirilor si bolilor. In perioadele de puternic avant sufletesc de exemplu cand oamenii sunt indragostiti, nivelul energetic al omuluicreste brusc si este deosebit de periculos ca in aceasta perioada omul sa emane ganduri si stari emotionale negative, fapt ce poate duce la foarte multe boli. O emotie puternica sau neacceptarea unei situatii are dreptrepercursiune adesea transmiterea unor date similare de la o existenta la alta.

Boala sau, mai general, dizarmonia unei parti din fiinta noastra este mijlocul cel mai radical si mai graitorcreat de Inteligenta Naturii, pentru a ne sugera sa reconsideram anumite lucruri. Orice boala mai serioasa reprezinta o initiere, o oportunitate de a merge putin mai mult pe calea cunoasterii de sine si a vietii. Termenul,,initiere‘’ evoca dobandirea unui nou mod de a vedea lucrurile.

Germenul unei boli este intodeauna ingropat pe terenul constiintei noastre.  De noi depinde ca sa fim ,,cei caretrecem’’ si nu cei ,,peste care se trece‘’ si de a gasi si instrumentele de care avem nevoie pentru asta. Primul pas in procesul de vindecare este constientizarea, deoarece nu se poate remedia o situatie a careiexistenta era necunoscuta. Urmeaza acceptarea, deoarece este foarte greu de vindecat chiar si ceea ce este cunoscut, in conditiile in care subiectul este in faza de negare (egoul sau il convinge ca, de fapt, el nu mai face,s-a lasat de mult, este peste acest nivel, este treaz spiritual, evoluat, etc). Dupa ce s-au depasit cele doua etape urmeaza munca efectiva cu problema in cauza.

Oamenii au liber arbitru in fata conditiilor karmice cu care  au intrat in rezonanta. Ei pot alege sa-si rezolve problemele, sa-si schimbe atitudinile, mentalitatile si comportamentul, sa-si depaseasca conditia. Toate acestea se pot realiza renuntand la ego, la tendinta inconstienta de a se identifica in mod intim cu rolurile pe care le interpreteaza. Cheia inlaturarii conditionarilor interioare si exterioare este Detasarea.

Share

Leave a Reply