Berbec – Perspectiva sexului

Are tendinta de a fi impetuos in legaturile de dragoste si casatorie. Este patimas dar are si mult idealism iar satisfacerea dorintelor sexuale este o problema mai mult de impuls de moment More »

Taur – Perspectiva sexului

Taurul are o puternica natura sexuala care este in principal fizica si care se datoreaza in mare parte instinctelor pur animalice si nu cautarii unui ideal. Are tendinta de autosatisfacere sexuala la More »

Gemeni – Perspectiva sexului

Este un semn mental pentru care interesele sexuale sunt in plan secundar. Este un semn cu sange rece, fara afectiune si fara principii morale. Cauta mereu sa stie motivul tuturor lucrurilor si More »

Rac – Perspectiva sexului

Pentru Raci perspectiva sexului este romantica, sentimentala, protectoare, materna fiind extrem de imaginativ si emotional. Cand este vorba de sentimente este capabil de o mare tenacitate si fidelitate chiar daca este un More »

Leu – Perspectiva sexului

Leul  este puternic, loial, generos si marinimos dar aceasta nu este o regula pentru norocul in casatorie, exista in general un motiv mai profund care poate fi datorat unei increderi prea mari More »

Fecioara – Perspectiva sexului

Fecioara este semnul natural al virginitatii de aceea nu favorizeaza deloc casatoria, este multumit cu el insusi si se poate adapta destul de confortabil la viata de celibat. Este critica, pretentioasa, foarte More »

Balanta – Perspectiva sexului

Balanta  reprezinta semnul casatoriei in virtutea relatiilor ei cu casa a 7-a, are o dorinta puternica pentru simpatie, dragoste, intelegere si companie dar este extrem de idealista si greu de satisfacut. Are More »

Terapia prin culoare

cromoterapie

Fiecare dintre noi are o culoare preferata,achizitioneaza haine sau lucruri de o anumita culoare, ne simtim confortabil intr-un anumit mediu cromatic, sau pur si simplu admirand o anumita culoare starea psihica se modifica. Cromoterapia este o stiinta care are la baza studiul culorilor si urmareste sa valorifice virtutile terapeutice pe care unele din acestea le poseda. Culorile ne pot ajuta sa constientizam mai bine starile sufletesti, nevoile, tendintele interioare, chiar si unle dorinte profunde.

In astrologie exista o stransa legatura intre zodii si anumite culori sau nuante de culori, care urmareste sa evidentieze anumite trasaturi specifice ale zodiilor prin intermediul culorilor care le sunt asociate, si anume:

BERBEC – planeta guvernatoare Marte iar culoarea corespondenta rosu aprins, culoarea focului, luptei, curajului, actiunii si a marilor pasiuni. Se spune despre aceasta culoare ca mareste curajul si intareste puterea vointei. Atunci cand preferam culoarea rosie aceasta indica o stare de enerie, dinamism, vigoare, forta, miscare, efervescenta launtrica iar atunci cand suntem tentati sa respingem aceasta culoare ne indica teama de actiune, slabiciune, fragilitate.

TAUR – planeta guvernatoare Venus, culoarea corespondenta verde,culoare specifica primaverii care aduce liniste, relaxeaza si faciliteaza deconectarea nervoasa, este marele calmant al celor iuti la manie, irascibili sau nervosi cronici. Atunci cand este preferata culoarea verde semnifica o structura mobila, flexibila, adaptabilala schimbarea situatiilor si problemelor. Respingerea acestei culori indica rigiditate, teama de a schimba modul de actiune, punctul de vedere adica rezistenta la schimbare, inflexibilitate.

GEMENI – planeta guvernatoare Mercur, culoarea corespondenta albastru deschis ( bleo ), culoarea creativitatii, spontaneitatii si a deschiderii mentale. Atunci cand este preferata aceasta culoare semnifica o armonie interioara, modalitate pasnica de abordare a ambiantei, a situatiei si problemelor, inteligenta dublata de afect. Tendinta de respingere a acestei culori indica lipsa afectiunii si increderii in cei din jur, frustrare afectiva, frica de dragoste, egoism, neliniste interioara.

RAC – planeta guvernatoare Luna, culoare corespondenta argintiu sau alb care indica sensibilitate, rafinament, receptivitate, aspiratie spre puritate. Acesti nativi au o puternica natura emotionala care poate fi sursa simtului artistic sau sursa nemultumirilor de tot felul. Aceste culori ii ajutape nativi sa se orienteze spre o gandire pozitiva. Atunci cand se prefera culoarea alba aceasta semnifica o siguranta de sine si buni profesionisti.

LEU – planeta guvernatoare Soarele, culoare corespondenta galben aprins, auriu, culoarea aspiratiilor inalte, a tendintelor de realizare si autodepasire, a umorului rafinat. Atunci cand preferam aceasta culoare aceasta semnifica speranta la fericire, o dorinta de realizare interioara iar respingerea acestei culori indica deceptia, dezamagirea, deziluzia, retragerea dureroasa in sine.

FECIOARA – planeta guvernatoare Mercur, culoarea corespondenta albastru inchis care semnifica echilibru, stabilitate, fidelitate precum si profunzimea in concentrare si analiza. Cei care prefera aceasta culoare promoveaza dragostea, relatiile romantice si armonia sociala iar pentru cei care o resping indica lipsa afectiunii, frica de dragoste, neancrederea in cei care ne inconjoara.

BALANTA – planeta guvernatoare Venus, culoarea corespondenta albastru deschis si roz. Rozul este culoarea optimismului si a bucuriei de a trai si indica sociabilitatea si puterea de adaptare. Pentru cei ce prefera culoarea albastra aceasta indica o armonie deplina in anturajul lor si deschiderea cu entuziasm fata de tot ce este elevat si minunat in jurul lor.

SCORPION – planeta guvernatoare Pluton si Marte, culori corespondente negru si rosu, indicand moartea si erosul. Este vorba despre culoarea rosu visiniu care indica puterea de transformare rapida si forta de transfigurare. Spre deosebire de rosu deschis care este exploziv, tonic care indeamna la actiune sieste diurn, rosul inchis este nocturn, feminin, tainic, reprezinta misterul vietii. Ambivalenta culorii rosii a sangelui ne dezvaluie doua situatii: cand este ascuns, sangele este esenta vietii iar cand este varsat inseamna moarte. Aceasta ambivalenta este strans legata de cele mai adanci pulsiuni umane: actiunea si pasiunea, eliberarea si asuprirea.

SAGETATOR – planeta guvernatoare Jupiter, culorile corespondente sunt purpuriu si turcoaz. Culoarea purpurie contribuie la depasirea complexelor de inferioritate iar cea turcoaz este linistitoare si euforica.

CAPRICORN – planeta guvernatoare Saturn, culoarea corespondenta este verde inchis. Aceasta culoare indica linistea, individualismul, stabilitatea si tendinta spre singuratate. Culoarea verde destinde atat fizicul cat si psihicul, concura la diminuarea stresurilor si anihilarea nelinistilor, faciliteaza deconectarea nervoasa.

VARSATOR – planeta guvernatoare Uranus si Saturn, culoarea corespondenta este indigo care reprezinta culoarea intuitiilor superioare, a inteligentei practice si a dragostei de adevar. Culoarea indigo are o frecventa de vibratie foarte inalta, exprima spiritualitate, elevare, cautarea intensa a adevarului absolut. Exercita o influenta benefica asupra organismului generand efecte de purificare, calmare si sedare. Pentru cei care prefera culoarea indigo acesta semnifica ca sunt fiinte foarte evoluate, integrate intr-un ideal, carese afla deasupra a tot ce este profan si efemer. Respingerea acestei culori indica tendinta de a mentine un control activ asupra ambientei, dorinta de concret, de integrare in actiuni pozitive.

PESTI – planeta guvernatoare Neptun si Jupiter, culoarea corespondenta violet, care reprezinta culoarea intuitiilor spirituale, a detasarii, a inocentei, a ascultarii si supunerii. Culoarea violet ne hraneste si energizeaza partea cea mai inalta a creierului ajutandu-ne sa ne extindem orizontul cunoasterii.Celor care le este preferata culoarea violet acesta exprima fascinatia intelepciunii, nevoia adevarurilor, concretizarea idealurilor, tendinta de a atinge realitatea ultima. Respingerea acestei culori indica o dizarmonie interioara, nerealizarea idealurilor, teama de deziluzie.

Share

Leave a Reply