Berbec – Perspectiva sexului

Are tendinta de a fi impetuos in legaturile de dragoste si casatorie. Este patimas dar are si mult idealism iar satisfacerea dorintelor sexuale este o problema mai mult de impuls de moment More »

Taur – Perspectiva sexului

Taurul are o puternica natura sexuala care este in principal fizica si care se datoreaza in mare parte instinctelor pur animalice si nu cautarii unui ideal. Are tendinta de autosatisfacere sexuala la More »

Gemeni – Perspectiva sexului

Este un semn mental pentru care interesele sexuale sunt in plan secundar. Este un semn cu sange rece, fara afectiune si fara principii morale. Cauta mereu sa stie motivul tuturor lucrurilor si More »

Rac – Perspectiva sexului

Pentru Raci perspectiva sexului este romantica, sentimentala, protectoare, materna fiind extrem de imaginativ si emotional. Cand este vorba de sentimente este capabil de o mare tenacitate si fidelitate chiar daca este un More »

Leu – Perspectiva sexului

Leul  este puternic, loial, generos si marinimos dar aceasta nu este o regula pentru norocul in casatorie, exista in general un motiv mai profund care poate fi datorat unei increderi prea mari More »

Fecioara – Perspectiva sexului

Fecioara este semnul natural al virginitatii de aceea nu favorizeaza deloc casatoria, este multumit cu el insusi si se poate adapta destul de confortabil la viata de celibat. Este critica, pretentioasa, foarte More »

Balanta – Perspectiva sexului

Balanta  reprezinta semnul casatoriei in virtutea relatiilor ei cu casa a 7-a, are o dorinta puternica pentru simpatie, dragoste, intelegere si companie dar este extrem de idealista si greu de satisfacut. Are More »

Karma

Pentru a putea evolua, sufletul are nevoie de mai multe vieti terestre. Tema astrala este doar rezultanta intermediara a calatoriei prin vietile trestre, ea ne arata karma unei persoane. Karma este o lege psihologica, legea cauza-efect a carei actiune este legata de una precedenta care genereaza un efect si care la randul sau naste o noua actiune. Acest ciclu este intrerupt atunci cand sufletul intelege semnificatia comportamentului sau atitudinii si isi retine reactia.

Karma este legea compensarii omului dupa faptele, dorintele si gandurile sale. Karma nu creaza si nu hotareste nimic dinainte, omul este cel care creaza cauzele, iar legea karmei ii aplica efectul, ceea ce duce la distrugerea armoniei universale. Fiecarui om i se creaza la nastere acele conditii in care el trebuie sa invete ceva sau sa repete ceva ce nu a invatat anterior, sau sa plateasca pentru ceva. Rolul karmei este de a educa spiritul, de a-l perfectiona pentru ca acesta sa acumuleze experienta.
Gandurile noastre pot crea karma, pot usura karma, dar o pot si ingreuna. Stapanii karmei sunt vointa si munca, trebuie sa muncim in Univers, adica orice fapta a noastra sa cuprinda toate nivelele existentei. Nicoidata nu trebuie sa ne temem de o noua karma! trebuie doar sa-i imbunatatim calitatea.
Intr-o tema natala, dupa astrologul Pierre Lasalle se regasesc trei modele posibile de karma si anume:
  • Karma agresivitatii – in analogie cu semnele cardinale.
  • Karma atasamentului posesiv – corespunzatoare semnelor fixe.
  • Karma ignorantei – in corespondenta cu semnele mobile.
Atunci cand cele mai multe planete se afla in semnele mentionate mai sus si formeaza intre ele aspecte de cuadratura, opozitie, cuadratura in T sau o cruce cosmica, regasim aceste modele karmice.

Leave a Reply